Kawi2strokes.com Forum

Enthusiasts from around the world dedicated to the preservation and ritual flogging of the infamous Kawasaki 2-stroke Triples
It is currently Mon Nov 20, 2017 12:12 pm

All times are UTC - 5 hours




Post new topic Reply to topic  [ 26 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3
Author Message
PostPosted: Thu Sep 21, 2017 12:37 am 
Site Admin
User avatar

Joined: Tue Jun 07, 2011 6:37 am
Posts: 9809
Location: Rio Rancho, New Mexico
I have had connectors corrode enough over 3 months to lose spark.

_________________
I can teach your triple how to "reed"........
http://kawatriple.com/aylor


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Sep 21, 2017 4:29 am 
User avatar

Joined: Thu Jun 09, 2011 3:06 am
Posts: 4277
Location: PARIS FRANCE
Ja-Moo wrote:
I have had connectors corrode enough over 3 months to lose spark.
had too :shock:


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Sep 21, 2017 8:56 am 
User avatar

Joined: Wed Jun 08, 2011 11:34 pm
Posts: 8008
Location: North Central NC
R.B. wrote:
disconnecting the ignition boxes and not draining that capacitors will kill the boxes if you refit and try to kick start, they somehow get double charged and blow the thyristor.


Although I've never seen that here, I can tell you that the CDI units I build have thyristors (SCRs) rated at 800 volts, so this won't happen with them.

_________________
If it surges, that's normal, upshift.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Sep 21, 2017 9:35 am 
User avatar

Joined: Wed Jun 08, 2011 10:10 pm
Posts: 1339
Location: Heber Springs, Arkansas
I just hate it when I'm working on something and something I'm not working on fails.

_________________
1973 RD350, 1977 DT100, 1979 RD400F, 1984 RZ350


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Sep 21, 2017 8:25 pm 
User avatar

Joined: Wed Jun 08, 2011 10:28 pm
Posts: 1479
Location: Tampa Bay Florida
evansje1 wrote:
I just hate it when I'm working on something and something I'm not working on fails.

When you fix the first thing, it's no longer the weakest link... :banghead

_________________
We don't need no stinkin' Cams!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Sep 21, 2017 9:11 pm 
User avatar

Joined: Wed Jun 08, 2011 10:04 pm
Posts: 1948
Location: Nottingham U.K. / Traverse City Mi
Jim wrote:
R.B. wrote:
disconnecting the ignition boxes and not draining that capacitors will kill the boxes if you refit and try to kick start, they somehow get double charged and blow the thyristor.


Although I've never seen that here, I can tell you that the CDI units I build have thyristors (SCRs) rated at 800 volts, so this won't happen with them.

.
I've had it happen several times - the genuine items (from memory) are 440 Volts . . . a surge soon kills them

_________________
Always remember, there will be greater and lesser people than yourself . . . you can learn from either!


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 26 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3

All times are UTC - 5 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group